top of page
Mascotte "Gil"
Avontuurlijk, onverzettelijk en sportief

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van BC Gilze in 2014 had de PR-commissie het lumineuze idee om een eigen club-mascotte te introduceren. Tijdens de grote feestavond werd ‘Gil’ dan ook geboren, het vleesgeworden BC Gilze-symbool. De mascotte is voortgekomen uit ons clublogo dat inmiddels lang geleden door ons oud-lid Arno Wirken ontworpen is.

Gil staat symbool voor: Gilze, onverzettelijkheid en sportiviteit.

De naam ‘Gil’ is vanuit een prijsvraag bedacht door ons gewaardeerde lid Michel van Galen. Zijn argumentatie hiervoor destijds: “Ik zag staan dat we nog op zoek zijn naar een naam voor onze mascotte. Zou Gil niks zijn? Ik zie op internet dat het een Ierse jongensnaam is en een afkorting van Gilbert en zoals de Gil in Gilbert spreek je het dan waarschijnlijk ook uit. Verder gebruiken ze het ook als voornaam in Italië en Spanje, ook als afkorting van Gilberto en dan zal het meer als Sjiel klinken”. En nu ik hem nog eens Google zie ik dat het 'joy, happiness' betekent in het Hebreeuws :-)." Past precies bij ons.

Aangezien Gil wel van een feestje houdt, zul je hem, nu al regelmatig en in de toekomst nog veel vaker, tegenkomen bij allerhande BC Gilze-events.

Gil's avonturen
Gil
Gil bij het NK U-17 18-06-2016
bottom of page