top of page
Historie
Clubkarakter

Sinds de oprichting in 1979 heeft de badmintonclub een aanzienlijke groei doorgemaakt. Van aanvankelijk zo'n twintig enthousiaste badmintonners die hun sport met veel plezier beoefenden, is dit inmiddels uitgegroeid tot een complete badmintonvereniging met vele leden. Hieronder bevinden zich competitiespelers actief op diverse niveaus van recreatie- tot landelijk competitieniveau, recreanten die alleen een avondje inspannend willen ontspannen, jeugdleden die selectietrainingen volgen en jeugdleden die hier tijdens hun sportbeoefening graag aan de vele extra activiteiten meedoen van feesttoernooi tot zomerkamp.

 

Hoewel door de individualisering van de maatschappij het er voor verenigingen niet gemakkelijker op is geworden, is het BC Gilze nog steeds gelukt om de groei er in te houden en daarnaast over een grote groep van vrijwilligers te beschikken die de vereniging dragen.

 

Ondanks de grote diversiteit van de persoonlijke doelstellingen van de vele leden, heeft de vereniging toch een gezellig en gemoedelijk karakter. Badmintonnen kan je er op ieder niveau. Hoewel de niveauverschillen groot zijn, spelen alle leden wel een keer mét of tegen elkaar, door ons speciale inhangsysteem. Zo leert iedereen elkaar kennen en dat komt de sociale contacten ten goede.

 

Badmintonclub Gilze is al jaren een bekende vereniging in de regio. Bekend om het karakter van de vereniging en de competitiespelers die vrijwel altijd door de vereniging zelf opgeleid zijn. Mocht je geïnteresseerd zijn in badminton, neem dan contact op met het verenigingssecretariaat of loop eens binnen op de woensdagavond.

Foto's uit de oude doos
Ereleden

Joseph Wirken - 25 jaar bestuurslid van BC Gilze.

bottom of page